Mange har kjent på den samme tvilen og usikkerheten. Ikke all vold er synlig, og den kan derfor være vanskelig for utenforstående å oppdage. Når det i tillegg kan være vanskelig for den som utsettes for vold å fortelle om det til andre, forblir ofte volden usynlig. Derfor ønsker vi at du skal bry deg!
Nettsiden Din vei ut gir informasjon til deg som er pårørende eller kjenner en som er utsatt for vold eller overgrep.
Snakk sammen
Å spørre noen om de har blitt eller blir utsatt for vold, kan være vanskelig og vi kan derfor være redde for trå feil. De fleste ønsker imidlertid at noen skal bry seg. Å vise at du bryr deg og lytter, og er tydelig på at du tror på det du blir fortalt kan være noe av det viktigste du kan bidra med.
Målet med en samtale er å motivere den som er utsatt for vold til å kontakte hjelpeapparatet slik at volden stopper. Er du usikker på hva du skal gjøre kan du drøfte saken anonymt med krisesenter eller politi.
Kontakt hjelpeapparatet
Akutt hjelp
Ved alvorlige trusler eller fysiske skader etter vold og overgrep, kontakt politiet, legevakt eller overgrepsmottaket. Du kan også ta kontakt med Gjøvik krisesenter.
Vakttelefoner
Samtaler, råd og veiledning
Ta kontakt med familievernkontoret, alternativ til vold, krisesenteret eller andre i hjelpeapparatet for å få råd og veiledning.
Nettsider med informasjon og hjelp